I després diuen que no hi ha diners per tenir una gestió pública de l'aigua potable (part I)


Avui ens hem assabentat per una persona que forma part de la Taula per l'Aigua Pública de Riells i Viabrea que l'Equip de Govern d'ERC li ha regalat una caixa de bombons a la veïna del costat seu. A la veïna li van dir que els bombons venien de l'ajuntament però realment es tracta d'una decisió política presa de manera unilateral per ERC. Malgrat el fet que qui ha rebut els bombons es mereix això, i molt més, és gairebé insultant que es facin servir tècniques populistes com aquesta per intentar “comprar” la ciutadania del poble.


Ens hem quedat ben astorades per aquest fet però, pel que hem pogut saber més tard, la cosa encara podia ser molt més bèstia! Resulta que a través del Decret 000708, de 13 de novembre de 2020, l’Equip de Govern va decretar que es gastarien 4.620€ dels diners públics municipals per regalar una caixa de bombons a les persones del municipi que tinguessin més de 65 anys... I mireu si la mesura és extremament populista, que les caixes de bombons vénen signades per l'Alcalde mateix! Com si fos una espècie d’ídol de masses o una cosa semblant! Realment esperpèntic.

Gastar aquesta quantitat de diners en regalar bombons és un escàndol, sobretot si es tenen en compte els pocs recursos que destinen a altres coses molt més necessàries per la gent del poble. Per posar només un exemple, l'Equip de Govern atorga només 3.000€ anuals (1.620€ menys que en bombons) a una associació molt coneguda al poble, que té un local molt a la vora de l'ajuntament, i que fa una tasca d'impacte social molt necessària per a les persones més desafavorides. I hi ha altres associacions que realitzen tasques també molt necessàries pel poble i que reben unes quantitats ridícules si es comparen amb el que han decidit gastar per regalar bombons.

Aquest 2020, any de pandèmia global, està sent un any molt complicat per gairebé tothom: tancaments de negocis, increment alarmant de l’atur, costos de la vida que no estaven previstos, gent que s’ha quedat sense casa, molta gent amb dificultats per pagar coses essencials com l’aigua, la llum o el gas, i un llarg etc. Aquest context social fa que sigui encara més vergonyós que l’Equip de Govern s’hagi gastat tants diners de l’erari públic per mirar de quedar bé amb els avis i les àvies perquè... siguem realistes, aquestes persones no viuran millor per rebre una trista caixeta de bombons per Nadal.

Per nosaltres, a banda que ens desagrada aquest funcionament polític populista, ens preocupa molt quan des de l’Equip de Govern s’assegura que l’Ajuntament no té prou diners per dur a terme una gestió pública del servei municipal d’aigua potable però alhora veiem els malbarataments de diners públics, ens alguns casos, i una gestió deficient dels tributs, en altres casos.

Ens preocupa molt que, per raons com aquesta i com d’altres, quan arribi el moment de triar quin tipus de gestió municipal de l’aigua potable ens cal, acabi per ser cert que no hi hagi prou diners a l’Ajuntament per tirar-ho endavant de la manera que més convingui al poble. Tanmateix, potser s’estiguin malbaratant diners també per aquesta raó i la voluntat de l’Equip de Govern sigui impossibilitar la gestió pública del servei municipal d’aigua potable.

Continuarem investigant de quina manera ERC es gasta els diners del poble de Riells i Viabrea per veure si hi ha altres malbarataments injustificables com aquest dels bombons. A Riells i Viabrea, molt probablement, hi hagi prou diners per tirar endavant el poble amb tot allò que es necessita, però el que passa és que qui gestiona actualment aquests diners se’ls està gastant com qui es gasta els diners que s’ha guanyat una altra persona. Els diners aliens són massa fàcils de gastar.

Ja se sap que qui es menja l’ou, un dia s’haurà de privar de menjar pollastre.


Etiquetes: , ,
edit

Vols contactar amb nosaltres?

Ens pots enviar un correu a: taula@aiguapublicaderiells.org o un WhatsApp al 657614286
Translate the content