EL PDA DE RiV APROVAT PER L’EQUIP DE GOVERN NO CONTEMPLA LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA

 

El passat dilluns la Taula per l’Aigua Pública de Riells i Viabrea va presentar les al·legacions al nou Pla Director de l’Aigua Potable de RiV aprovat per 6 vots a favor de l’equip de govern municipal. Es poden descarregar aquí https://bit.ly/3OMLt8i

 

 En la introducció, entre altres coses, esmentem això: 

 

“Aquest Pla Director és el tercer del que disposa el municipi de Riells i Viabrea.

 

El de 2003 el va realitzar la pròpia empresa Abastaments d’Aigua del Tordera SL (AAT SL) que gestiona l’aigua del municipi sense contractació i és hereva d’empreses anteriors dels mateixos propietaris com Luisant Sant Lluís, primer SL i després SA, Yupuma 5 SL, i Seraigua SL que coneguem. 

 

El segon, d’Heras SL del 2014, realitzat per una enginyeria col·laboradora habitual de la mateixa empresa gestora de l’aigua del municipi. L’equip de govern municipal el va aprovar l’any 2015 poc abans de les eleccions municipals. 


Aquest tercer PDA ha estat realitzat novament d’esquena a la ciutadania i de forma incomprensible, com el Reglament, no ha estat objecte de mínim debat dins de les converses establertes entre l’equip de govern del municipi i la Taula per l’Aigua Pública de Riells i Viabrea. Ja la contractació de l’empresa redactora ABM es va realitzar sense previ avís, i tampoc s’ha facilitat contacte de l’empresa amb els membres de la Taula per l’Aigua Pública en la seva preparació.”

 

 En tot cas, com a mostra de les mancances d’aquest Pla Director, ens centrem avui en el fet que la qualitat de l’aigua no millorarà. Recordem el que l’Associació de Veïns Aigua és Vida per tot Riells i Viabrea publicava el dia 30 d’agost de 2017 sobre l’aigua tèrbola. 


 

 

En data novembre 2017 la mateixa Associació va sol·licitar informació sobre els punts de purga que es fan servir en casos d’avaria per netejar la canonada afectada i encara no hi ha resposta de l’equip de govern. ( Val a dir que a dia d’avui ja són 14 les reclamacions de la Taula per l’Aigua Pública de RiV a la GAIP per manca de resposta o resposta incompleta de l’equip de govern a instàncies presentades).

 
 

El fet és que el tractament d’aigua que preveu el Pla Director que ens ha costat 6.000 € més IVA a la ciutadania és només aportar clor a l’aigua dels pous, més una substància que no coneixem com es pot veure en l’expedient de Tarifa per l’any 2022 presentat per l’empresa AAT SL i aprovada per l’equip de govern municipal. Aquí la part corresponent al tractament de l’aigua:

 
 

De com evitar el ferro i el manganès i les partícules diverses que apareixen per les aixetes, res de res. Ja en tenen prou en dir que està dins dels paràmetres marcats legalment encara que no hi hagi cap seguretat de que les mostres que prengui l’empresa siguin realment fiables. Si ho són tant com les que hem demanant i no ens donen anem arreglades les persones usuàries. 

 

Una cosa està molt clara, quan es fan les coses d’esquena a la ciutadania enlloc de tenir aigua clara la tenim tèrbola. Seguim pensant que la millor forma de gestió possible de l’aigua del nostre poble és la gestió no mercantilitzada i amb participació ciutadana que garanteixi la màxima transparència de l’aigua i de la seva gestió. 


edit

Vols contactar amb nosaltres?

Ens pots enviar un correu a: taula@aiguapublicaderiells.org o un WhatsApp al 657614286
Translate the content