EL GOVERN MUNICIPAL ACTUAL DE RIELLS I VIABREA SUSPÈN EN INFORMACIÓ PÚBLICA


Novament l’equip de govern municipal és incapaç d’informar de temes d’interès públic com caldria, en aquest cas sobre la modificació del Reglament del servei d’aigua aprovada amb els seus vots en el darrer Ple Ordinari del passat 19 d’abril.

Per començar el regidor del servei va ocultar en el Ple que la modificació del Reglament incorporant un mínim esment a la participació ciutadana  venia proposada per la Taula per l’Aigua Pública de Riells i Viabrea. En el vídeo del Ple en la web municipal es pot escoltar del minut 38,06 al 40,32 la intervenció del regidor. En realitat va ser la TAP qui va proposar en reunió celebrada amb el regidor del servei i el recent contractat tècnic de contractació i medi ambient la possibilitat d’un acord en aquest sentit i posteriorment ho va confirmar presentant instància amb número de registre E2023001703 comunicant, entre d’altres coses, la seva disponibilitat a retirar el Contenciós Administratiu anunciat contra el text inicial del Reglament si l’equip de govern acceptava incorporar alguna cosa semblant a la proposta realitzada per la TAP, en aquest aspecte, en les al·legacions que varen ser rebutjades en el seu moment.
 
Després l’equip de govern no s’ha dignat comunicar a la TAP quina és la redacció que es va portar al Ple per la seva aprovació.
 
I per acabar-ho d’adobar, es publica al BOP de Girona del passat dia 3 un edicte del Sr. Alcalde actual de RiV amb un enllaç al text de la modificació que no permet accedir al seu contingut, almenys fins al dia d’avui segons captura d’imatge que mostra l’error.

 

 

Per això avui mateix la TAP ha presentat instància amb número de registre E2023002287 que es pot llegir sencera en aquest enllaç 
 
 
i en la que sol·licita “···que a la major brevetat es faciliti a la TAP el text de la modificació del Reglament del servei d’aigua aprovada en el Ple del passat dia 19 d’abril i que així mateix es faciliti l’accés al seu contingut al web municipal i en conseqüència es modifiqui el termini d’ exposició pública que ara mateix està establert del 4 de maig al 2 de juny segons aquest enllaç:  
 
 
A tot això s’ha d’afegir la manca d’actualització de les informacions al web municipal. Per exemple, la darrera acta de Junta de Govern Local publicada és la de 18 del passat mes de gener de 2023:  
 
 
Es pot observar que la darrera actualització és del 20 del mateix mes de gener.
Pel que fa als Decrets d’Alcaldia la darrera actualització és del 24 de gener de 2022 i per això el llistat de Decrets només arriba fins el desembre de 2021. La TAP ja ha sol·licitat en diverses ocasions la necessitat d’actualització de les dades d’interès per la ciutadania sense obtenir resultats positius malgrat que el regidor responsable va respondre fa temps que ho traslladava al servei ( del que ell és responsable, cosa força sorprenent ). edit

Vols contactar amb nosaltres?

Ens pots enviar un correu a: taula@aiguapublicaderiells.org o un WhatsApp al 657614286
Translate the content